Forum Historii Nysy Strona Główna Forum Historii Nysy
Serwis społecznościowy poświęcony historii miasta Nysa

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
'Kuchnia plebana na parafii św. Jakuba na pocz. XVI w.'
Autor Wiadomość
ralf 
Administrator


Dołączył: 07 Lis 2017
Posty: 2827
Skąd: Kraków
Wysłany: 2021-08-19, 23:44   'Kuchnia plebana na parafii św. Jakuba na pocz. XVI w.'

Zamieszczam do pobrania w pliku PDF interesujące opracowanie, opisujące rodzaje środków spożywczych wykorzystywanych w kuchni plebańskiej parafii św. Jakuba w Nysie, na początku XVI wieku. Chodzi o takie produkty jak: mięso, ryby, nabiał i tłuszcze, zboża i przetwory mączne, warzywa, owoce, przyprawy czy napoje. Opracowanie nosi tytuł: „Kuchnia plebana: zwyczajna i nadzwyczajna konsumpcja na parafii św. Jakuba w Nysie (1505-1508)”, a jego autorką jest Ewa Wółkiewicz. Praca ukazała się w „Przeglądzie Historycznym” nr 102/4 z 2011 r., na str. 609-635.

'Kuchnia plebana; zwyczajna i nadzwyczajna konsumpcja na parafii św. Jakuba w Nysie (1505-1508)' - Ewa Wółkiewicz.pdf
Pobierz Plik ściągnięto 98 raz(y) 1022,07 KB

_________________
Zapraszam do: Muzeum w Nysie // Neisser Kultur- und Heimatbund e.V.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo  
Strona wygenerowana w 0,131 sekundy. Zapytań do SQL: 10